Nu kan vi ladda bilen

Vi har köpt en elbil, men innan vi köpte den gjorde vi lite förberedelser genom att anlita en elektriker i Kristianstad som kom hem till oss och installerade en laddbox, du kan läsa HÄR om denne duktige man som kom till oss.

Nu är vi alltså ägare till en bil som inte drivs av bensin eller diesel, utan el. Detta innebär i sin tur att vi har fått en laddbox installerad på vår garageuppfart så vi kan ladda bilen när som helst. Det tar ungefär 4 timmar för oss att ladda den från noll till fullt på vårt garage, men det finns flera andra ställen i Kristianstad där man kan snabbladda, som tar mindre tid. Men man behöver ju ha möjlighet att ladda bilen hemma, över natten oftast men ibland även under dagtid. Om du behöver en elektriker i Kristianstad som kan installera laddboxar kan jag rekommendera denne.

Det finns många fördelar med att ha en elbil, inte minst miljömässigt. Men det är ju inte det enda man ska titta på när man köper bil, utan även pris och förmåner. En elbil går oftast lite dyrare i inköp än en bensin- eller dieseldriven bil, men på sikt tjänar man in pengarna igen tack vare de låga driftskostnaderna. En elbil kostar ungefär 2 kronor per mil att köra, medan en bensinbil kostar 20-25 kronor per mil bara i drivmedelskostnad. Dessutom är det nu möjligt att få 50% av inköpspriset tillbaka från staten när man köper elbil, så det gör ju bilinköpet ännu mer intressant.

Det finns alltså många fördelar med elbil, och det är en biltyp som fler helt klart kan tänka sig att köra i framtiden. Dessutom är det en fin investering för miljön, och det är alltid bra! Jaha, det var väl allt för den här gången!

/Maja & Per