Gör en bilservice

Glöm inte av att göra en bilservice, det är viktigt för din bils livslängd. Det brukar man göra en gång om året eller i varje fall var 1500:e mil. Här i Umeå finns det finns ett par bilverkstäder i närheten som kan hjälpa dig, och de är auktoriserade och kan ta sig an alla bilmodeller, och göra en bilservice till ett bättre pris än vad du får betala på en märkesverkstad, om du har garantier kvar på bilen så måste du göra din bilservice för att inte garantierna ska upphöra att gälla. Nu ska vi kika på vad som ingår:

1. Rutinbesiktning: Kontroll av fordonets många komponenter och system, inklusive däck, bromsar och oljenivåer.

2. Test av batteriets prestanda och vätskenivåer (bromsvätska behöver vanligtvis fyllas på).

3. Kontroll av att alla lampor fungerar korrekt.

4. En undersökning av de mekaniska systemen för att se till att det inte finns några tecken på slitage eller skador som kan leda till framtida haverier eller ersättningskostnader. Det är en bra idé att du kollar i din ägarmanual för att ta reda på vad som specifikt ingår i bilserviceplanen för ditt fordon så att du förstår vilka uppgifter som kommer att utföras under ett årligt bilservicebesök. Kontrollera med din lokala bilverkstad.

Torkarbladen: Kontrollera torkarna och byt ut dem minst var sjätte månad. Utslitna torkarblad kan vara farliga i dåligt väder och kan kosta dig en böter för en skymd vindruta.

Oljebyte: En av de viktigaste underhållsåtgärderna för din bil är att byta olja regelbundet för att se till att den går smidigt och effektivt. Vanligtvis bör ett oljebyte göras var 3 000-5 000 mil eller efter ett år, beroende på vad som inträffar först. För nyare bilar med mer komplicerade motorkonstruktioner kan det rekommenderade intervallet vara kortare än så. Tja, du förstår ju själv hur viktigt det är med bilservice!